Skip to main content

Θυρανοίξια Κοιμητηριακού Ναού

15 Απριλίου 2016

Προ της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε τα θυρανοίξια του προσφάτως ανακαινισθέντος Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων, στο παλαιό Κοιμητήριο της πόλεώς μας.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων επί χρόνια διοικείτο από τον Δήμο Αρταίων, όπου επί Δημαρχίας Κωνσταντίνου Βάγια είχε ανακαινισθεί στη μνήμη του αειμνήστου πολιτικού της Άρτας Πέτρου Γαρουφαλιά. Τα τελευταία δε χρόνια είχε υποστεί φθορές, οπότε η παρούσα Δημοτική Αρχή παρέδωσε ξανά στην Ιερά Μητρόπολή μας και πλέον διοικείται υπό επιτροπής, αποτελουμένης από εκπροσώπους της Μητροπόλεώς μας και του Δήμου.

Στη σεμνή τελετή των θυρανοιξίων, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ετόνισε την αξία που έχει η λατρευτική χρήση του Ιερού Ναού εντός του Κοιμητηρίου της πόλεώς μας, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τόσο τον αείμνηστο Δήμαρχο Αρταίων Κωνσταντίνο Βάγια, του οποίου το έργο είναι εμφανές και πανθομολογούμενο μέχρι σήμερα, όσο και τον αείμνηστο Πέτρο Γαρουφαλιά, στη μνήμη του οποίου έγινε η πρώτη ανακαίνιση. Ευχαρίστησε δε, τους πολλούς αρτινούς, οι οποίοι συνέβαλαν στην πρόσφατη αποκατάσταση του Ιερού Ναού, δείγμα της ευσέβειάς τους και του σεβασμού τους προς τους κεκοιμημένους συγγενείς τους, στη μνήμη των οποίων έκανα τις διάφορες δωρεές.

Σημειώνουμε ότι στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό θα τελείται κάθε Σάββατο Θεία Λειτουργία.

Φωτογραφίες