Η Μητρόπολη Άρτης πανηγύρισε την Αγία Φιλοθέη την Αθηναία

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στο Πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως Άρτης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, ετελέσθη την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, το απόγευμα Μέγας Εσπερινός και την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου το πρωΐ, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη της ενδόξου Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Ευχέλαιο στην ενορία Αγίου Θεράποντος Άρτης

Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, το απόγευμα στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος στον συνοικισμό Αγίων Αναργύρων Άρτης, ετελέσθη Ιερό Ευχέλαιο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, εξ αφορμής της προσφάτου εκ Βατοπαιδίου ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Εσφαγμένης.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεως Άρτης

Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, το πρωΐ, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου Γραικού Άρτης, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Διαβάστε Περισσότερα

Η Άρτα υπεδέχθη πανδήμως την Παναγία Εσφαγμένη

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, το απόγευμα, σε κλίμα συγκίνησης, η Τοπική Εκκλησία της Άρτας και ιδιαιτέρως η ενορία Αγίου Θεράποντος Αγιών Αναργύρων Άρτης, υπεδέχθησαν την, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα (πιστό αντίγραφο) της Παναγίας Εσφαγμένης.

Διαβάστε Περισσότερα

Αφιερωματική Εκδήλωση για τον εξ Άρτης Άγιο Μάξιμο τον Γραικό στην γενέτειρά του

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε αφιερωματική εκδήλωση για τον εξ Άρτης Άγιο Μάξιμο τον Γραικό, στο Πνευματικό Κέντρο, του φερωνύμου του Αγίου, Ιερό Ναό της πόλεως Άρτης.

Διαβάστε Περισσότερα

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου στην Ενορία Αγίου Μαξίμου Γραικού Άρτης

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, το πρωΐ, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού, της πόλεως Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενημερωθείτε ηλεκτρονικά για τα νέα μας

logo imartis small white