Πανηγυρικός Εσπερινός Ευαγγελιστού Μάρκου στην Άρτα

Την Δευτέρα 24η Απριλίου 2017, το εσπέρας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Μάρκου, στην Άρτα, χοροστάτησε στον Εσπερινό και εκήρυξε τον Θείο λόγο ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος.

Στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, πως το γεγονός, ότι ο Ευαγγελιστής Μάρκος πέθανε μαρτυρικά, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση της Αληθείας του Ιερού Ευαγγελίου, την ασφαλέστερη μαρτυρία της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Το Ιερό Ευαγγέλιο δεν είναι μια θεωρία, αλλά επιλογή ζωής.

Φωτογραφίες

Ο Μητροπολίτης Άρτης στην Πανήγυρη του Αγίου Νικήτα Συμπολιούχου Σερρών

Το Σαββατοκύριακο 22-23 Απριλίου 2017, ο Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, έλαβε μέρος στην Πανήγυρη του Συμπολιούχου Σερρών Αγίου Οσιομάρτυρος Νικήτα του Νέου.

Διαβάστε Περισσότερα

Μνήμη Πεσόντων Σουλιωτών στην Ιερά Μονή Σέλτσου Άρτης

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 21η Απριλίου 2017, το πρωΐ, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σέλτσου, της Μητροπόλεως Άρτης, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος, ετέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων, στις 23 Απριλίου 1804, Σουλιωτών.

Διαβάστε Περισσότερα

Πανηγυρικός Εσπερινός Ζωοδόχου Πηγής ενορίας Συκεών Άρτης

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 20η Απριλίου 2017, το εσπέρας, στην ενορία Συκεών Άρτης, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό εις τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ζωοδόχου Πηγής, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος.

Διαβάστε Περισσότερα

Πανηγυρική Λειτουργία για τους Αγίους αυταδέλφους Θεοχάρη και Απόστολο στην Άρτα

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 19η Απριλίου 2017, το πρωΐ, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, ετέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη των Αγίων αυταδέλφων Θεοχάρους και Αποστόλου, των εν Άρτη.

Διαβάστε Περισσότερα

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίων Αυταδέλφων Θεοχάρους και Αποστόλου στην Άρτα

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 18 Απριλίου 2017, το εσπέρας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Άρτα, ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου, επί τη μνήμη των δύο τοπικών Αγίων αυταδέλφων Θεοχάρους και Αποστόλου.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενημερωθείτε ηλεκτρονικά για τα νέα μας

logo imartis small white