Skip to main content

Οι Μητροπολίτες πρώην Άρτης και Άρτης στην κηδεία του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ

21 Μαρτίου 2017

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος παρέστησαν στην εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ.

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη εις τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα και η Ταφή έγινε στην Ιερά Μονή των Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας.

Ο μακαριστός μητροπολίτης γεννήθηκε το 1932 στο Φανάρι της Καρδίτσας. Το 1955 απεφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δέκα χρόνια αργότερα, το 1965, χειροτονήθηκε διάκονος και ακολούθως το 1966 πρεσβύτερος.

Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και δίδαξε στο Ανώτερο Ιερατικό Φροντιστήριο Τήνου. Στις 31 Μαΐου 1970 χειροτονήθηκε μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών από όπου απομακρύνθηκε το 1974. Το 1991, η Εκκλησία τον επανέφερε ιδρύοντας την προσωποπαγή Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, η οποία ύστερα από ενέργειές του μετετράπη σε μόνιμη τον Οκτώβριο του 2015. Εκοιμήθη το Σάββατο 18 Μαρτίου 2015. Ήταν ο δεύτερος σε αρχαιότητα μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Φωτογραφίες

πηγή φωτογραφιών: Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων «Άρχων»