Skip to main content

Προσκύνημα στο Άγιον Όρος από το Ανώτερο Κατηχητικό Αρρένων Μητροπόλεως Άρτης

07 Μαΐου 2017

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, το Ανώτερο Κατηχητικό Αρρένων της Μητροπόλεως Άρτης, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου, πραγματοποίησε την ετήσια εκδρομή λήξεως των συναντήσεων.

Τα παιδιά συμμετείχαν στον περίπλου του Αγίου Όρους, όπου είχαν την δυνατότητα να δουν και να θαυμάσουν τα Μοναστήρια, τις Σκήτες και τα Κελιά της Αγιορείτικης Χερσονήσου.

Είχαν επίσης, την ευλογία, να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, το οποίο εκόμισαν στο πλοίο Πατέρες της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, κατόπιν ευλογίας του Καθηγουμένου αυτής Γέροντος Ελισσαίου.

Οι Πατέρες, αφού ετέλεσαν δέηση υπέρ των παιδιών και των οικογενειών τους, ομίλησαν για την παρουσία και την προσφορά του Αγίου Όρους, καθώς και για την σημασία, που έχει ο Χριστός στη ζωή κάθε πιστού.

Κατά την διάρκεια της εκδρομής, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ιστορίες περί του Αγίου Όρους και περί της ζωής των Αθωνιτών Μοναχών, από τον π. Θεολόγο Ντούβαλη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.

Στο προσκύνημα αυτό, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου συνοδεύονταν από τους Κατηχητές, καθώς και από στελέχη των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως.

Όλοι δε, ανανέωσαν την συνάντηση αυτή για το Καλοκαίρι στην Κατασκήνωση των Κρανιών.

Φωτογραφίες