• Αρχική
  • Μητρόπολη
  • Μητροπολίτης
  • Κείμενα
  • Αντιφώνηση προς τον Δήμαρχο κατά την Τελετή Ενθρονίσεως

Αντιφώνηση προς τον Δήμαρχο κατά την Τελετή Ενθρονίσεως

Μακαριώτατε

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς

Εντιμώτατοι Άρχοντες του τόπου

Αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Τριαδικό Θεό, χαράς και συγκινήσεως διακατέχουν την ψυχή μου καθώς αξιώνομαι σήμερα να έρχομαι ανάμεσα σας ως επίσκοπος και μητροπολίτης της ιστορικής αυτής μητροπόλεως.

Η συγκίνηση μου είναι μεγάλη, διότι με υποδέχεσθε στην αυλή της Παναγίας μας, της Παρηγορήτισσας, την κορώνα και το καμάρι της Άρτας, η οποία αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο μεγαλοφυούς έμπνευσης και υψηλής καλλιτεχνίας.

Στην εγκάρδια αυτή υποδοχή φανερώνεται έκδηλα η αρχοντιά των Αρταίων. Η τιμή που γίνεται στο πρόσωπό μου αποδίδεται στην Αγία μας Εκκλησία, με την εντολή της οποίας έρχομαι ως πατέρας και πνευματικός, της μεγάλης μας οικογένειας. Σ’ αυτήν τη σχέση επιθυμώ να οικοδομήσουμε το μέλλον και σας δίδω την υπόσχεση ότι «ήδιστα εκδαπανηθήσομαι» υπέρ πάντων. Ολόψυχα θα προσφερθώ για το καλό όλων.

Επικαλούμενος τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παρηγορητίσσης και της Οσίας Θεοδώρας Βασιλίσσης Άρτης και του μακαριστού Γέροντός μου, αειμνήστου μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου, πνευματικού εργάτου της Άρτης, ζητώντας επίσης τις προσευχές όλων σας, ευελπιστώ να αναδειχθώ άξιος αυτής της κλήσεως.

Κύριε Δήμαρχε σας ευγμωμονώ. Και στο πρόσωπό σας ευγνωμονώ όλους τους Χριστιανούς της Μητροπόλεως Άρτης, για τις εκδηλώσεις της αγάπης σας και για την εμπιστοσύνη σας, στο πρόσωπο του Επισκόπου σας.

Σας ασπάζομαι όλους πατρικά και εύχομαι ο Θεός να ευλογεί  την κοινή μας πλέον πορεία, την συμπόρευσή μας πού αρχίζει σήμερα.

Ευχαριστώ.

Ενημερωθείτε ηλεκτρονικά για τα νέα μας

logo imartis small white