• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ειδήσεις
  • Ομιλία με θέμα: Ξένοι ηγεμόνες στην Άρτα και στην Ήπειρο τον όψιμο μεσαίωνα

Ομιλία με θέμα: Ξένοι ηγεμόνες στην Άρτα και στην Ήπειρο τον όψιμο μεσαίωνα

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Βραδιές Τετάρτης...», σας προσκαλούν στην τελευταία ομιλία της δράσης, αυτή του κ. Brendan Osswald, Δρ Ιστορικού, επιστημονικού μέλους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, με τίτλο «Ξένοι ηγεμόνες στην Άρτα και στην Ήπειρο τον όψιμο μεσαίωνα», την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης «Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος».
Ο κ. Brendan Osswald, γεννήθηκε το 1980 και σπούδασε τη Βυζαντινή Ιστορία με τον λαμπρό Γάλλο βυζαντινολόγο Alain Ducellier στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης. Είναι πτυχιούχος Ιστορίας και Κλασικής Φιλολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, όπου υποστήριξε το 2011 μια διατριβή με θέμα τη μεσαιωνική Ήπειρο από τον 13ο μέχρι τον 15ο αι. Από το 2015, είναι επιστημονικό μέλος της Γαλλικής Σχολή Αθηνών και συνεργάζεται με την εφορεία Αρχαιοτήτων της Άρτας πάνω στις βυζαντινές εκκλησίες της περιοχής. Μελετάει επίσης την ηπειρωτική λογοτεχνία του όψιμου μεσαίωνα και τις διηγήσεις Γάλλων ταξιδιωτών στην Ήπειρο.
Με την ομιλία αυτή, ολοκληρώνεται με επιτυχία ο κύκλος εκδηλώσεων Βραδιές Τετάρτης..., στις οποίες σειρά ομιλητών-ειδικών επιστημόνων παρουσίασε στο ευρύ κοινό θέματα ποικίλου περιεχομένου και τις οποίες αγκάλιασε η τοπική κοινωνία με την παρουσία της και τη συμμετοχή της.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

1708a

1708b

Ενημερωθείτε ηλεκτρονικά για τα νέα μας

logo imartis small white