• Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ειδήσεις
  • Η Εορτή του Αγίου Θεράποντος στους Αγίους Αναργύρους Άρτης

Η Εορτή του Αγίου Θεράποντος στους Αγίους Αναργύρους Άρτης

Με λαμπρότητα η Ενορία των Αγίων Αναργύρων εόρτασε την μνήμη του πολιούχου και προστάτου της, Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος του Θαυματουργού.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Θεολόγου. Την Ακολουθία του Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου  στους δρόμους του οικισμού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Μ/Φ Συλλόγου Σκουφάς, και τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών Συλλόγων με τις παραδοσιακές τους φορεσιές. Τη λιτάνευση ακολούθησαν οι τοπικοί άρχοντες και πλήθος πιστών. Στο τέλος, ο Πρωτοσύγκελλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο σωστός τρόπος λατρείας και τιμής των Αγίων μας πρέπει να είναι η μίμηση τους από εμάς .

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο ως επίσκοπο Κύπρου, ο οποίος υπήρξε διδάσκαλος της Ορθοδοξίας, πράος και ελεήμων, υπερασπιστής των φτωχών και αδυνάτων, παρηγοριά των θλιμμένων και ιατρός των ασθενούντων.

Φωτογραφίες


Ενημερωθείτε ηλεκτρονικά για τα νέα μας

logo imartis small white